Vi ønsker også etterhvert å møte mennesker ansikt til ansikt og forklare folk hva den foreslåtte rusreformen vil bety for rusforebyggingen.
Har du lyst til å være med ut og snakke med folk om rusreformen? Meld deg frivillig, så tar vi kontakt hvis vi trenger folk på stand der du bor.
Vi ønsker å snakke med flest mulig mennesker om hva den foreslåtte rusreformen vil bety for forebyggingen, særlig når det gjelder ungdom. Da kan vi svare på spørsmål og samle inn underskrifter. Kanskje finner vi også noen nye engasjerte frivillige til kampanjegruppa?
Hvor det blir stands avhenger av initiativ fra folk lokalt. Våre stands bemannes av frivillige mammaer og pappaer og andre voksne som er opptatt av forebygging og ønsker en annen rusreform.
- Vi må behandle tunge misbrukere som mennesker med helseproblemer og ikke som kriminelle, men det er det rom for innenfor dagens lovverk, sier Espen Andreas Hasle, fylkesleder for Oslo KrF.
Politi som jobber forebyggende mot barn og unge og de som jobber med bekjempelse av organisert kriminalitet vil miste viktige verktøy dersom den foreslåtte rusreformen blir vedtatt, sier Jan Erik Bresil i Norsk Narkotikapolitiforening
Politiet har en viktig rolle i rusforebyggingen. Den foreslåtte rusreformen vil gjøre at de mister virkemidler, både til å avdekke rusbruk på et tidlig tidspunkt og til å hjelpe ungdom som er på vei inn i en ruskarriere.
Forslaget går lenger enn hva en har gjort i andre europeiske land. Narkotika skal fortsatt være forbudt, men det vil i praksis bli konsekvensfritt å kjøpe, bruke og besitte brukerdoser med narkotika. Vi er redde forslaget vil føre til at flere unge vil bruke narkotika.
Ikke driv sjansespill med ungdommen vår. Styrk dagens forebyggende lovverk mot narkotika.
Vi vil ha en annen rusreform!
har skrevet under
Vi gjennomgår alle underskrifter manuelt, og luker ut feil. Les mer om hvordan vi behandler underskriftene her.