Vi trenger en rusreform som er med på å forsterke alle gode hjelpetiltak som finnes for ungdom idag, Sier Anne Therese Buer, leder av IOGT-tiltaket Møteplassen i Karmøy.
Hun har møtt hundrevis av ungdommer med rusutfordringer. Mange av dem sier konsekvensene har vært viktig for at de skulle skjønne alvoret av sitt gryende rusmisbruk.
- Det avgjørende for at mange av disse har blitt rusfri er at de har blitt fanget opp tidlig nok og fått god oppfølging fra politiet og andre forebyggende instanser.
IOGT Møteplassen støtter ungdom som opplever hverdagen som vanskelig og utfordrende, både gjennom samtaler og ved å være med dem på konkrete praktiske ting de trenger hjelp til og ved å samarbeide med andre deler av hjelpeapparatet. Både politi, helsevesen og andre deler av hjelpeapparatet henviser ungdom til Møteplassen.
Dette er et eksempel på et tiltak vi mener bør utvides og forsterkes i en ny rusreform.
Rusreformutvalget har i sin rapport foreslått avkriminalisering av svært høye terskelverdier for doser av ulike narkotiske stoffer.
- Som tenåring forsto jeg ikke farene ved det jeg valgte, skriver Martine (21). Hun er redd den foreslåtte rusreformen kan ta flere unge liv. Selv begynte hun å ruse seg da hun var 15, og mener ungdom trenger helt andre tiltak enn det som er foreslått i rusreformen. Les hennes brev.
Er du urolig eller bekymret for barn, kjæreste, venner, foreldre eller andre pårørende som du tror eller vet bruker rusmidler? Kanskje du lurer på noe helt konkret i din situasjon, kanskje ønsker du å diskutere noe eller å snakke deg gjennom frustrasjon du sitter med.
Ikke driv sjansespill med ungdommen vår. Styrk dagens forebyggende lovverk mot narkotika.
Vi vil ha en annen rusreform!
har skrevet under
Vi gjennomgår alle underskrifter manuelt, og luker ut feil. Les mer om hvordan vi behandler underskriftene her.