- Som tidligere rusavhengig og kriminell, så vet jeg, av alle, hvor viktig det er at noen kan stå der og fange deg opp, hvis du av forskjellige årsaker har vært litt uheldig og kommet på skråplanet, sier Kjell Hagen, daglig leder av foreningen Halling mot rus.
Olav Nordheim fra Senterpartiet i Larvik er en av mange lokalpolitikere som reagerer på forslaget til rusreform.
Den forebyggende effekten av dagens lovverk, som har vært med på å holde forbruket av narkotika lav, er foreslått fjernet.. Men det er ikke foreslått verken nye hjelpetiltak, kompetanseheving eller mer ressurser til hjelpeapparatet, og mange frykter at det er kommuner og barnevern som her blir sittende med svarteper.
- På bakgrunn av mine personlige livserfaringer og erfaringer jeg har fra mine mange år med klinisk arbeid, så vil jeg takke alle som står bak foreldreoppropet, og hver og en av dere som har vist deres støtte ved å skrive under, sier Rita Nilsen som selv har slitt med misbruk og nå jobber som nasjonal faglig leder for rehabilitering i IOGT.
Ungdom i Norge er blant dem som bruker minst narkotika i hele Europa, og en holdningsenring fra øverste hold kan snu dette fort, sier Bård Hoksrud, stortingsrepresentant for Frp.
Aisha Zubair er en av ungdommene som bor i Groruddalen. Hun er skeptisk til den foreslåtte rusreformen. - Dersom ungdom får velge selv om de skal fortsette å ruse seg, uten konsekvenser, så velger flere ungdommer det, sier hun.
Ikke driv sjansespill med ungdommen vår. Styrk dagens forebyggende lovverk mot narkotika.
Vi vil ha en annen rusreform!
har skrevet under
Vi gjennomgår alle underskrifter manuelt, og luker ut feil. Les mer om hvordan vi behandler underskriftene her.